Handlekurv
2
Levering og betaling
3
Klart!

Inngrodd hår – Slik fjerner du det for alltid: De beste tipsene

Inngrodd hår

Når vi barberer oss jevnlig for å se best mulig ut er det dessverre mange som sliter med inngrodd hår. Det kan oppstå flere steder på kroppen når vi fjerner uønsket hår som i ansiktet, på bena, i armhulen og ved bikinilinjen eller underlivet. Mange bruker barberhøvel og voks for å fjerne hår, og flere blir ofte plaget med inngrodde hår og sår hud, ofte fordi vi tetter porene våre.

Et inngrodd hår er hår som vokser under hudoverflaten fordi det ikke klarer å trenge gjennom huden. Inngrodd hår kan både sees og kjennes og ofte dukker de opp som røde nupper i huden som klør og svir. Nuppene kan også bli litt hovne, og utvikle seg til en byll som kan kreve behandling.

Hvem kan få problemer med inngrodd hår?

Vi kan få inngrodde hår overalt på kroppen hvor vi har hårvekst og problemet oppstår som regel i forbindelse med barbering. Både kvinner og menn kan få inngrodde hår.

Menn får som oftest problemer med inngrodde hår i ansiktet og på overkroppen, mens kvinner kan slite med inngrodde hår på bena ( ofte leggene), i armhulen og ved intimbarbering.

Alle kan bli plaget av inngrodde hår og noen er mer utsatt enn andre. Personer med både tykt og krøllete hår blir oftere plaget med inngrodde hår enn de som har tynt hår.

Slik oppdager du et inngrodd hår

Et inngrodd hår kan starte som en rød prikk i huden som klør og kan minne litt om et lite utslett.

Inngrodde hår er ikke farlig, men gir en plagsom følelse. Mange synes det er ubehagelig og at det skjemmer utseende. Husk likevel at noe av det viktigste du kan gjøre når du får inngrodde hår på kroppen er å la det være i fred. Plukker du, eller pirker på det, kan du risikere å gjøre det hele verre.

Glatte ben rosa bakgrunnDet oppstår sjelden komplikasjoner med inngrodde hår. Som oftest går det over av seg selv. Men er du riktig uheldig kan et ubehandlet inngrodd hår utvikle seg til en smertefull og hoven byll som i noen tilfeller trenger behandling.

Inngrodde hår – Her er årsaken

Hår dannes i hårsekken og når håret vokser trenger det gjennom huden. Blokkerte hår vil likevel fortsette å vokse, men da under huden, dermed kan det oppstå et inngrodd hår. Et hår kan blokkeres fra å trenge gjennom huden på grunn av døde hudceller, talg og fett.

Når vi barberer kroppen, særlig ben, armer og bikinilinjen kan det være en hard behandling for huden vår og ofte kan det føre til røde nupper og inngrodde hår. Steder på kroppen hvor vi har tynn hud er særlig utsatt.

Du kan også oppleve å få inngrodde hår ved bruk av klær som er trange. Husk at huden trenger å puste og liker ikke å bli utsatt for friksjon som kan oppstå ved bruk av trange bukser og nylonstrømper.

Slik fjerner du uønsket hårvekst

Du kan enkelt fjerne uønsket hår på kroppen ved hjelp av barbering, voksing, og med bruk av en IPL hårfjerner.

Barbere med barberhøvel

Å barbere seg med barberhøvel er en vanlig måte å fjerne uønsket hår på. En barberhøvel kommer med skarpe blader og gjør barberingen enkel og grei.

Ulempen med å barbere seg med en barberhøvel er at den fort blir sløv, samt at den samler bakterier og døde hudceller.

Barberer du deg med barberhøvel må det gjøres jevnlig for å opprettholde et hårfritt resultat. Barbering med høvel kan fort gjøre huden rød og irritert samt at den kan reagere med kløe, svie og nupper.

Barberhøvel i rosa bakgrunnTIPS: Husk å bruke barberskum og skyll det barberte området godt.

En annen ulempe med å barbere kroppen med høvel er at det barberte håret kan krølle seg slik at det vokser innover og skaper inngrodde hår.

Velger du likevel å bruke høvel til barbering må du huske å alltid bruke rene, skarpe barberblader. Mange lar også barberhøvelen ligge i dusjen hvor den vil samle bakterier samtidig som bladene vil bli sløve.

Fjerne hår med voks

Mange velger å fjerne hårene på ulike steder på kroppen ved hjelp av voksing, gjerne i en skjønnhetssalong.

Voks hårfjerningFor best resultat med kosmetisk voksing må du spare ut håret i 12 til 14 dager.

Områdene som skal vokses må skrubbes godt med en kroppsskrubb, eller en skrubbehanske 24 til 48 timer før du har time til behandling.

Du må også huske å ikke smøre deg inn med hverken kroppsolje eller fuktighetskrem den dagen du skal vokses.

Å fjerne hår med voks må gjøres jevnlig og helst hver fjerde uke. Er hårene for lange kan du risikere at de knekker og vokser raskt ut igjen.

Voks fjerner uønsket hår effektivt, men det er ofte smertefullt. Du kan også risikere at deler av hårsekken blir igjen. Når håret vokser ut har det lett for oppstå inngrodde hår. Hårfjerning på klinikk er også både tidkrevende og kostbart.

IPL hårfjerning – Gjør det selv hjemme

Den mest skånsomme og effektive måten å fjerne uønsket hår på er ved hjelp av en IPL hårfjerner. Hårsekkene sendes i dvale ved hjelp av lys-impulser og hårveksten stopper opp.

IPL hårfjerner inngrodd hårMed ukentlig bruk vil du se resultater allerede etter fire uker og du vil få full uttelling etter 12 uker.

En IPL hårfjerner vil spare deg for både tid og penger, samt eliminere faren for at det oppstår inngrodde hår. En IPL hårfjerner kan brukes av både kvinner og menn, på hele kroppen.

Slik fungerer en IPL hårfjerner fra IVISKIN

Hårene på kroppen vår har et brunt pigment med melanin. Lys- impulser fra IPL apparatet absorberer melaninet og varmen i behandlingen sørger for at hårsekkene går i dvale og stopper hårveksten.

En IVISKIN IPL hårfjerner sørger for en effektiv, smertefri og langvarig hårfjerning som varer i over 20 år.

Kroppen vår produserer hår i ulike sykluser/ perioder. For å være sikker på at alle nye hår behandles er det viktig å utføre behandlingen jevnlig.

Du bør bruke hårfjerneren ukentlig slik at du når alle hårsekkene. Etter fire uker vil du se en endring, og etter 12 uker kan du glede deg over at stresset med hårfjerning endelig er over.

Inngrodde hår – Betennelse og infeksjon

Når håret vokser inn under huden vil kroppen reagere som om det er et fremmedlegeme som skal støtes vekk. Det inngrodde håret blir som en liten byll som både klør, svir og blir hovent.

Er du uheldig kan du få en infeksjon og byllen fylles med puss. En infeksjon i et inngrodd hår kan være smertefullt og mange velger å oppsøke lege for behandling. Du kan også bruke en betennelsesdempende krem for å lindre smertene.

Det er ikke ofte det oppstår betennelse i en inngrodd hår, men kløe og svie er helt vanlig etter en litt røff behandling av huden. Prøv å ta så godt vare på huden din som du kan, da slipper du unødvendig smerte og ubehag.

Fjerne inngrodd hår

Er du plaget av inngrodde hår, uten infeksjon, kan du behandle det hjemme med enkle grep. Sørg for å la det berørte området få hvile samtidig som du lindrer smertene med et varmt omslag, eller et varmt bad.

Har du et inngrodd hår må du ikke klø på eller plukke på det selv om det kan være fristende å prøve å klemme ut verk og puss. Irriterer du området mer enn nødvendig kan du risikere å få en betennelse eller en infeksjon.

Skrubb huden forsiktig med en peelingkrem, eller en skrubbehanske, slik at du fjerner talg, fett og døde hudceller som blokkerer håret fra å trenge gjennom huden.

Varm opp huden med et fuktig omslag og plasser det over det inngrodde håret.

Bruk en ren pinsett til å forsiktig fjerne håret. Et inngrodd hår er som regel synlig helt opp mot hudoverflaten og med en pinsett kan du fjerne håret forsiktig. Du skal ikke pirke i huden slik at det går hull, kun fjerne håret.

Husk å alltid vaske det berørte område skånsomt med såpe og vann etter at håret er fjernet.

Tips for å unngå inngrodd hår

Den beste forebygging mot inngrodde hår er å bruke en ren høvel sammen med barberskum, samtidig som du alltid skyller vekk såperester. Sørg for å fjerne døde hudceller, fett og talg ved å jevnlig skrubbe huden med peeling.

Inngrodde hår kan uten tvil være plagsomt og den beste måten å unngå det på er bruke en IPL hårfjerner. Den sørger for en smertefri og skånsom hårfjerning og er vel verdt hver krone.

En IPL hårfjerner legger hårsekkene i dvale og stopper videre produksjon. Etter endt behandling kan det ta flere år før du trenger å gjenta prosessen.

Med en IPL hårfjerner slipper du å plage huden din mer enn nødvendig. Husk at huden din er levende og den vil takke deg for at du tar ekstra vare på den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *