FAQ

IPL står for Intenst Pulserende Lys.

Det brune pigmentet i hårene våre kalles melanin. Behandlingen fungerer ved at lysimpulser fra IPL-apparatet absorberes av melaninet og blir til lysenergi. Deretter setter varmen hårsekkene i hvilemodus og stopper hårveksten. På denne måten slutter hårene å vokse og du kan kaste barberhøvelen for godt.

De fleste kunder merker forskjell etter 3 – 4 uker med behandling. Behandlingsperioden er satt til 12 uker, men det kan fullt mulig være at noen trenger 12 uker, mens andre bare trenger 8. Dette varierer fra person til person.

IPL brukes èn gang i uken i 12 uker. Etter allerede 4 uker vil du merke forskjell. Etter 12 uker vil du enten være fornøyd med resultatet og gå over i etterbehandlingsfasen, eller fortsette – dette varierer fra person til person. Fortsetter du behandlingen gjør du dette videre en gang i uken til du oppnår de ønskede resultatene.

Etterbehandlingsfasen: Du opprettholder dine resultater ved å ta i bruk IPL en gang annenhver måned etter endt behandling.

Ja, hele kroppen så lenge det er under nesetippen! Dette er en anbefaling da vi ønsker at alle skal passe på å ikke få IPL direkte i øynene under behandling.

IPL er avhengig av at melanin i håret absorberer lysenergien, og derfor er IPL ikke effektiv på veldig lyst blondt, rødt eller grått hår.

IPL passer for alle unntatt de med mørk hudtone. Dette er fordi lysenergien kan tiltrekkes mer av pigmentene i huden enn melaninet i håret. Se hudfargediagrammet nedenfor for å se om IPL passer for deg eller ikke.

Vi er forsiktige med å hevde at IPL gir «permanent» hårfjerning. Alle former for IPL hårfjerning krever vedlikehold, ellers vil håret begynne å vokse ut igjen. Du opprettholder dine resultater ved å ta i bruk IPL en gang annenhver måned etter endt behandling.

G1 = 300 000 lysimpulser, 5 nivåer, 5,0 J/cm2 energinivå.

G2 = 500 000 lysimpulser, 5 nivåer, 5,5 J/cm2 energinivå.

G3 = 900 000 lysimpulser, 5 nivåer, 5,5 J/cm2 energinivå, unik IceShield™-funksjon.

G4 = 600 000 lysimpulser, 9 nivåer, 5,5 J/cm2 energinivå, unik IceShield™-funksjon, tre i en: 1. Hårfjerner, 2. Hudforyngelse og 3. Aknebehandling.

Enhetene våre er ikke trådløse, og må kobles til strømforsyning.

En av de største fordelene med IPL er at det er langt mindre smertefullt enn alternative metoder for hårfjerning. De fleste kunder forklarer følelsen som en varm følelse på huden. G3 og G4 kommer også med unik IceShield-funksjon som kjøler ned området rundt behandlingsområdet.

Våre IPL hårfjernere er designet for hjemmebruk, så de er skånsomme mot huden. Dette betyr at den passer for sensitive hudtyper! Vi anbefaler likevel å ta en test på et område 24 timer før du går inn for å utføre hele behandlingen, for å se om du får en reaksjon.

Når du bruker enheten som anbefalt, er bivirkninger sjeldne. Rødhet og hevelse er de vanligste bivirkningene fra IPL. Dette avtar ca 24 – 48 timer etter behandling. 

IPL kan definitivt brukes på hormonell hårvekst, og har vist seg å være ganske effektiv. De fleste PCOS-kunder har sagt at dette gjør den hormonelle hårveksten mer håndterbar ettersom den ikke vokser tilbake så raskt. Det hjelper også med å minimere forekomsten av utslett og nupper, da du ikke trenger å barbere det så ofte.

IPL vil ikke være egnet for deg som har epilepsi.

Selv om det ikke er bevis som viser at IPL har negative effekter på gravide eller ammende kvinner, anbefaler vi likevel å ikke bruke IPL hårfjerner i denne perioden.

Du bør ikke IPL over veldig mørke fregner eller føflekker, men lyse fregner går fint.

Du bør ikke IPL over tatoveringer. Lysenergien vil bli mer tiltrukket av pigmentene i huden, fremfor melaninet i håret som kan forårsake en reaksjon i huden og gi blemmer. Du bør alltid gå rundt tatoveringene dine under behandling.

Ja, du bør barbere de ønskede områdene før du bruker enheten. En hudnær barbering anbefales mest. Målet er at lysenergien skal nå hårsekken så raskt som mulig, så barbering på forhånd er avgjørende for å oppnå de beste resultatene. Du kan utføre voksing, plukking eller epilering, men da må du vente 24 timer før du utfører behandling med IPL. 

Mellom behandlingene bør du bare barbere deg når det er nødvendig. Du kan utføre voksing, plukking eller epilering, men da må du vente 24 timer før du utfører behandling med IPL.

Du må vente 2 uker med å bruke Iviskin etter du har solet deg. Etter behandling må du vente 48 timer. Dersom du er eller blir solbrent under behandlingsperioden, må du vente til det er gått over før du bruker IPL hårfjerneren. Husk å alltid beskytte huden med solkrem! Bruk SPF 50 på områdene som er behandlet 48 timer etter bruk, og 30 SPF i minst to uker etter. Unngå også solarium i behandlingsperioden.

Nei. Du må fjerne og eksfoliere all falsk brunfarge før du bruker IPL.

Det er ikke nødvendig å bruke beskyttelsesbriller mens du bruker IPL hårfjerner. Våre enheter er utstyrt med en sensor og vil ikke blinke med mindre hele vinduet presses mot huden din. Når det er sagt, bør du aldri prøve å se direkte inn i lyset mens det blinker.

Iviskin anbefaler likevel å bruke beskyttelsesbriller. Derfor inkluderer vi briller i alle modellene. Briller følger med i pakken. 

Rengjøring av håndsettet anbefales etter hver behandling. Du kan bruke en våtserviett eller et hvilket som helst antibakterielt produkt for å rengjøre håndsettet og lysvinduet etter behandlingen. Sørg for at håndsettet er slått av og ikke koblet til strøm før du gjør det. Du bør deretter oppbevare håndsettet på et kjølig, tørt sted etter bruk (når håndsettet er helt tørt).

Siden det er varme involvert, er det normalt med en liten prikk på/rundt lysvinduet og vil ikke påvirke hvordan det fungerer eller resultatene i det hele tatt.

Vi anbefaler at brukere av våre IPL hårfjernere er 18 år eller eldre. Er du under 18 år, så må du ha samtykke fra dine foreldre.

Skalaen på nivåene går fra 1 til 5, der 1 er lav og 5 er høy. Når du prøver dette for første gang, må du starte på nivå 1. Etter hvert som du blir mer vant til prosessen, kan du sakte øke styrken uke for uke, men bare hvis det ikke forårsaker smerte under behandlingen. Pass på at du dekker alle områdene du ønsker å behandle ved å plassere behandlingsvinduet tett inntil det forrige området du behandlet.

Samme prosedyre gjelder for Iviskin G4, forskjellen er at denne har 9 nivåer.

Trenger hjelp med noe?

Kundeservice