Handlekurv
2
Levering og betaling
3
Klart!

Hvilken metode er best for hårfjerning?

Hvilken metode er best for hårfjerning?

Det finnes en rekke metoder for hårfjerning på markedet, og det kan være vanskelig å vite hvilken metode som er best for seg selv. I nyere tid har det kommet metoder som voksing, laser, IPL og diverse hårfjerningskremer. De har alle gode egenskaper, men hvilken er egentlig best? I denne artikkelen kan du lese enkle fakta om de forskjellige hårfjerningsmetodene for å finne ut hvilken som passer for deg!

Barberhøvel

Fjerning av kroppshår ved hjelp av barbering er den eldste og kanskje mest standard metoden. Å barbere seg ved hjelp av barberhøvel er helt smertefritt og lettvint å gjøre, spesielt når du er på farten. Barberhøvler er lett å få tak i, og finnes i alle prisklasser. Barberhøvler kan brukes på hele kroppen, også i intime soner dersom du jobber skånsomt. 

Det finnes likevel noen ulemper ved barbering. Når du barberer deg tar det svært kort tid før hårene vokser tilbake igjen. Det betyr at selv om det er en kort og lettvint prosess, kan det bli slitsomt i lengden. I tillegg kan barbering medføre blant annet kløe, utslett og kviser, eller i verste fall inngrodde hår. Dersom du jobber uforsiktig kan du risikere å kutte deg. 

IVISKIN 1

Hårfjerningskrem

Hårfjerningskremer er relativt nye på markedet. I likhet med barberhøvelen, er det lett å få tak i og ikke minst rimelig. Hårfjerningskrem brukes ved å påføre en liten mengde på huden, og deretter la kremen sitte på i noen minutter for at den skal etse bort hårene. Når det er gått noen minutter kan hårene skrapes bort ved hjelp av et verktøy.

Selv om en hårfjerningskrem også virker lettvint, tar det lang tid og kan oppleves litt slitsomt. I likhet med høvelen vokser også hårene relativt fort ut igjen ved bruk av hårfjerningskrem. Kremen kan lett irritere huden, og mange som bruker hårfjerningskrem vil kunne se utslett eller reaksjoner i huden etter bruk. I tillegg har de fleste kremer en intens lukt.

IVISKIN 2

Voksing

Voksing er en metode som funker ved at man fjerner håret helt nede fra roten. Det kan gjøres både hjemme og i klinikk. I klinikk kan det være dyrt for enkelte. Over lang tid vil voksing hjemme ligge i samme prisklasse som barbering. Fordelen med voksing er at det ofte tar lang tid før hårene vokser tilbake.

Det finnes ingen eksakt fasit på hvor lang tid det tar før hårene vokser tilbake, men dersom det er gjort ordentlig tar det i overkant av 4 uker før du trenger ny behandling. Det er også noen ulemper med voksing, deriblant at det er svært smertefullt, kan være dyrt og må gjøres på riktig måte for å ha optimal effekt. Voksing i intime soner kan medføre irritasjon, smerte og inngrodde hår hvis ikke hårsekken blir fjernet helt under behandlingen.

IVISKIN

IPL – Intens pulserende lys

IPL er en ny teknologi som er blitt brukt lenge i salonger, men det er nå også kommet IPL apparater som kan brukes hjemmefra. IPL fungerer ved at lyset som sendes ut absorberes i hårsekken og i hårets pigment. Om man bruker IPL flere ganger over tid vil man hele tiden være sikker på at håret ikke vokser ut igjen. Et IPL-apparat kan brukes på hele kroppen, også i intime områder. Man skal likevel unngå innvendige intimsoner som munn, øyne, indre kjønnsorgan o.l.

Hårfjerning ved hjelp av IPL skal ikke være smertefullt. Det kan likevel oppleves ubehagelig for noen dersom apparatet som benyttes ikke er designet med en kjølefunksjon. Denne vil forhindre at huden føles varm og gjøre behandlingen mer komfortabel. IVISKIN har to modeller med IceShield™ nedkjølingsfunksjon – IVISKIN G3 og IVISKIN G4.

Å fjerne uønsket hårvekst ved hjelp av IPL sørger for at du unngår både irritert og rød hud etter barbering, samt faren for inngrodd hår.

Hva passer for deg?

Det er varierende fra person til person hvor mye tid og penger man ønsker å bruke på hårfjerning. Dersom du ønsker å slippe jevnlig stress med hårfjerning vil vi anbefale enten voksing eller IPL da det er de hårfjerningsmetodene som har lengst varighet før hårene vokser ut igjen.

I lengden vil IPL hårfjerning være billigere enn voksing, i tillegg til at det er mindre smertefullt. Dersom du er en person som er mye på farten og ikke ønsker å bruke litt ekstra penger på en engangsinvestering er kanskje barbering mer for deg.

For spørsmål om hårfjerning generelt eller IVISKIN og våre produkter ta kontakt med vår kundeservice!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *