Hvordan bruke en IPL hårfjerner?

IPL hårfjerner er en ny hårfjerningsmetode som har tatt av de siste årene. Det er en lettvint metode som gir deg langvarig effekt. Etter 8 uker med jevnlig behandling, vil hårene til slutt stoppe å vokse ut igjen. Lurer du på hvordan man bruker en IPL hårfjerner? Her kan du finne en enkel guide som forteller hvordan du skal bruke IPL hårfjerneren din.

Før du starter

I likhet med mange kremer og produkter, er det veldig smart å gjøre en test på huden. Huden vår reagerer ulikt på forskjellige behandlinger, så for å unngå en reaksjon er det anbefalt å teste IPL hårfjerneren på et lite område før du starter behandlingen. Dersom du ikke har fått noen reaksjon på området innen 24 timer, kan du begynne med behandlingen. 

Det er viktig at huden er helt tørr, og at det ikke er noen form for oljer eller kremer på huden. Dette vil svekke funksjonen til IPL hårfjerneren. For å få best mulig effekt, må du utføre barbering på området som skal behandles. Grunnen til dette er at lysbølgene når best inn til hårene og hårsekken dersom de er under 1 mm opp fra huden, som igjen gjør behandlingen mer effektiv for deg. 

iviskin-hvordan-bruke-ipl

Velg styrken som passer for deg!

For å starte apparatet, putter du den i laderen og trykker inn på-knappen. Den er plassert ulike områder på de forskjellige modellene. Deretter er det tid for å velge styrke. Alle våre IPL-hårfjernere har forskjellige styrker slik at du unngår at det blir ubehagelig på de mer sensitive områdene. Du kan velge mellom styrken 1-5, der 1 er svakest og 5 er sterkest. 

Den høyeste styrken er anbefalt på områder hvor huden er tykk og tåler mye, slik som lår, legger og armer. Dersom du ønsker å bruke din IPL-laser i ansiktet, armhulene og rundt bikinilinjen – vil det være mer behagelig med en lavere styrke. Vi er alle forskjellige og huden vår er ulik, så for å oppnå best effekt er det lurt å finne ut hvilke styrker som passer for deg og din hud aller best.

Hvordan bruke apparatet

Når du har skrudd på apparatet og valgt ønsket styrke, er du klar for å starte. Så hvordan skal man bruke en IPL laser? Plasser apparatet inntil huden i en vinkel på 90 grader. Når området på enheten som sender ut lysstrålene er plassert riktig i forhold til huden, vil den starte å lyse/flimre rødt. Da gir enheten beskjed om at det er hud den er i kontakt med og gjør seg klar til å kunne sende ut lysglimt. På den måten unngår du at apparatet sender ut lysstråler som kan treffe øynene dine eller andre gjenstander når du ikke bruker den.  

iviskin-guide-hvordan-bruke

Om apparatet ikke starter å lyse, kan du prøve å presse det mer mot huden eller flytte den et hakk bortover. Når det lyser, trykker du på knappen for å utløse lysstråler. Du vil høre en lav lyd fra apparatet. På modellene som ikke har kjøling, vil du kjenne en varm følelse akkurat i det apparatet sender fra seg lys. Verken den varme følelsen eller lyset fra apparatet er farlig. Det er altså ikke nødvendig med briller som i salong og liknende, men dersom du ønsker kan du bruke solbriller som demper blinkingen dersom dette er forstyrrende.

Fullfør behandlingen

Etter å ha funnet en god teknikk på behandlingen, er det bare å gjenta prosessen på alle områder du ønsker å fjerne hår. Det er viktig å jobbe nøyaktig slik at du ikke unnlater noen områder. Dersom du jobber unøyaktig, kan du risikere å få dårlige resultater enkelte områder. Mens du jobber, er det viktig å ha i bakhodet at du kun skal behandle samme område en gang per behandling. 

iviskin-guide-ipl-laser-hvordan-bruke

Anbefalt behandling

IPL brukes èn gang i uken i 12 uker. Etter allerede 4 uker vil du merke forskjell. Etter 12 uker vil du enten være fornøyd med resultatet og gå over i etterbehandlingsfasen, eller fortsette – dette varierer fra person til person. Fortsetter du behandlingen gjør du dette videre en gang i uken til du oppnår de ønskede resultatene. Etterbehandlingsfasen: Du opprettholder dine resultater ved å ta i bruk IPL en gang annenhver måned etter endt behandling.

Vi i IVISKIN er her for å hjelpe deg til enhver tid! Vårt kundeserviceteam står klare til å besvare alle dine spørsmål og tanker rundt IPL hårfjerning. Du finner oss her! Dersom du er ivrig på å lese enda mer, sjekk ut de andre innleggene vi har på bloggen!

16 thoughts on “Hvordan bruke en IPL hårfjerner?

  • Admin says:

   Hei Marianne! Vi anbefaler ikke å bruke IPL ofte enn én gang i uken. Grunnen til dette er at håret på kroppen vår vokser i en bestemt syklus. Lysimpulsene fra IPL virker kun mot aktive hårstrå, og vil derfor ikke ha noen effekt når håret er i passivt modus. Derfor er det ikke noe poeng å bruke IPL mer enn én gang i uken, og det vil heller ikke være mer effektivt 🙂 Håper det var oppklarende!

  • Admin says:

   Hei Miriam! En av de største fordelene med IPL er at det er langt mindre smertefullt enn alternative metoder for hårfjerning. De fleste kunder forklarer følelsen som en varm følelse på huden. G3 og G4 kommer også med unik IceShield-funksjon som kjøler ned området rundt behandlingsområdet. Det er altså ikke farlig at det er litt varmt når du bruker den, men om det er smertefullt – kan du prøve en svakere innstilling.

   • Wibeke says:

    7 uker nå uten merkbar endring . Kjøpte først og fremst grunna «skjeggvekst». Lys hud mørke harde hår. Er det forsatt håp om dette skal virke på meg?

    • Admin says:

     Hei Wibeke! For noen personer tar det mellom 8-12 uker før man oppnår ønsket resultat. Så det er absolutt sannsynlig at denne vil funke for deg etter noen få runder til.

  • Admin says:

   Hei! IPL er avhengig av at melanin i håret absorberer lysenergien, og derfor er IPL ikke effektiv på veldig lyst blondt, rødt eller grått hår. Så lenge håret er mørkere enn hudtonen, vil det fungere. Dersom det ikke er det, anbefaler vi at du tester. Om det ikke fungerer for deg, kan du alltids benytte deg av vår 100 dagers fornøydgaranti.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *