Er hårfjerning med IPL trygt?

er-hårfjerning-med-ipl-laser-trygt

IPL hårfjerning er noe som har blitt mer og mer populært med årene, men for de fleste er hårfjerningsmetoden ny og uvant, og man stiller seg da naturligvis kritisk til konseptet. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor IPL-lasere er trygge og hvordan de brukes best.

Er IPL trygt?

Ja, det er helt trygt å fjerne uønskede hår ved hjelp av et IPL-apparat. Teknologien eksistert i en rekke år og blitt testet av dermatologiske eksperter verden over. Så lenge IPL-apparatet brukes mot hud med hår og holdes unna sensitive områder som innside av munn, nese, kjønnsorganer og øyne vil man ikke oppleve noen problemer med en IPL-laser.

er-ipl-trygt.jpg

IPL står for «Intenst Pulserende Lys» som sender inn lysbølger til hårsekkene for å sette disse i dvale og pause hårveksten. For å unngå at hårsekkene gjenstarter hårproduksjonen er det viktig å vedlikeholde 1 gang i måneden. Etter kun 3 ganger med behandling vil du få synlige resultater, og etter 12 uker er du helt hårfri!

Kan jeg få brannskader med IPL?

Nei, du kan ikke få brannskader eller skade deg med en IPL-laser så lenge denne brukes slik den skal på ikke-sensitive områder med hår. IPL-laserne avgir lette lyspulser mot hårsekkene og som er begrenset til at man ikke kan skade seg.

iviskin-ipl-hårfjerner-trygt

Alle IVISKIN iPL Hårfjerningsapparater kommer med en lavere laserstyrke enn tradisjonell laserbehandling på salong, uten å påvirke resultatet. Derfor er det ingen risiko for skade eller smerter når apparatet brukes riktig etter anvisning. Lyset apparatet gir fra seg er ikke farlig å få i øynene, men vi legger ved et par briller for dere som ønsker å være på den trygge siden og/eller for dere som sliter med lysskyhet.

Kan jeg få rynker i huden av IPL hårfjerning?

Lyspulsene som sendes ut fra IPL-appararet er helt trygge, og gir deg verken rynker eller andre skader i huden. IPL-laser sender bare ut lysimpulser som treffer det mørke melaninet i håret, sånn at cellene som holder håret slipper taket. 

Apparatet tar altså ikke tak i huden din, og vil ikke belaste den på noen annen måte enn varme avgitt fra apparatet under behandlingen. Dersom du opplever at huden blir for varm kan du nedjustere lyspulsnivået. IVISKIN G3 og G4 IPL Hårfjernere kommer var egen IceShield™-funksjon som kjøler ned huden rundt behandlingsområdet og gjør behandlingen ekstra komfortabel.

Er strålingen IPL-apparatet gir fra seg farlig?

Strålingen som kommer ut fra et IPL-apparat kan verken skade hud, hår eller øyne når apparatet brukes riktig etter anvisning. Strålingen fra IPL-apparatet er regulert til et passende styrkenivå slik at produktet er egnet til hjemmebruk. Det er likevel viktig å sette seg inn i hvordan du bruker modellen du har valgt å gå for før du begynner behandlingen.

ipl-hårfjerning-gir-ikke-rynker

Konklusjon: IPL hårfjerning er trygt

Hårfjerning med IPL-laser er en helt trygg hårfjerningsmetode å bruke hjemme. Så lenge IPL-apparatet brukes korrekt kan man ikke ta skade av hårfjerningsapparatet. Det er viktig å ikke utføre behandling når man har på brunkrem eller på solbrent hud, da kan blemmer fremkomme. Huden burde være ren og vi anbefaler å fjerne overflødig hår for mest effektiv hårfjerning.

IVISKIN 14

Vi i IVISKIN er her for å hjelpe deg til enhver tid! Vårt kundeserviceteam står klare til å besvare alle dine spørsmål og tanker rundt IPL hårfjerning. Du finner oss her! Dersom du er ivrig på å lese enda mer, sjekk ut de andre innleggene vi har på bloggen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *